Team

Oprichters en artistiek leiders:

Bart en Jori leerden elkaar kennen op het Conservatorium van Maastricht waar zij beiden Zang studeerden. 

Bart behaalde de diploma’s Zang en Docent Muziek, waarna hij zich verder ontwikkelde tot freelance solist en koorzanger en succesvol zangdocent. Hij is werkzaam op het Conservatorium van Maastricht, in het Theater Aachen en het Lichtenberger Instituut.


Jori studeerde na zijn studie Zang en Saxofoon verder aan het Conservatorium in Utrecht, waar hij zijn Master Koordirectie haalde. Sinds 2018 is hij Koordirigent in het Theater Aachen. Daarnaast treedt Jori nog regelmatig op met zijn saxofoonkwartet A’Meuse.


Bart geeft – bij de KAM – met enige regelmaat klankworkshops en verdieping op het gebied van de stem.
Jori neemt bij enkele KAM-projecten de taak van dirigent op zich.

Zakelijk leider:

Chris Riteco is professioneel zanger in diverse operakoren. Daarnaast is hij vanuit zijn functie als zakelijk leider van de KAM verantwoordelijk voor de organisatie van de projecten. Wanneer de KoorAcademie samenwerkt met Opera Zuid treedt hij bovendien op als koormanager. Zijn liefde voor het zingen en zijn organisatorisch talent komen samen in zijn werk voor de KAM.

Voorzitter:

Chris Kuijpers is in het dagelijks leven werkzaam bij de Open Universiteit. In zijn vrije tijd is hij voorzitter én koorlid van de KAM. Zijn levenslange liefde voor de koorzang resulteert in jarenlange ervaring als koorzanger en jaren van medewerking aan o.a. de Limburgse Koorschool. Met name de combinatie van zingen en leren spreekt Chris enorm aan en dat maakt dat hij zich graag inzet voor de KoorAcademie.

Penningmeester en secretaris:

Mathieu Vermeulen studeerde blokfluit aan de Conservatoria van Maastricht en Den Haag. Hij was docent aan Schunck Muziekschool in Heerlen. Als blokfluitist is hij actief in Blokfluitensemble Lunet. Daarnaast is hij zeer actief binnen diverse koren en muziekorganisaties. Hij is werkzaam als zakelijk leider, bestuurder, coördinator en onderzoeker/programmeur bij o.a. Kokoz, Stichting Maastrichtse Componisten, Studium Chorale en Schola Maastricht. Bij deze laatste twee koren is hij tevens koorzanger. Als ondernemer heeft hij een eigen muziekantiquariaat.

Koormanager:

Regine Dittrich is koormanager én koorlid binnen de KoorAcademie Maastricht. In het dagelijks leven werkt zij als docente met baby’s, peuters en kleuters aan Muziekplezier. Daarnaast verzorgt zij individuele muzieklessen voor kinderen met een verstandelijke beperking. Regine houdt van zingen. Dit in combinatie met het jeugdige enthousiasme van Bart en Jori om mensen te laten genieten van klassieke muziek, maakt dat zij met veel plezier en liefde voor de KAM werkt.