Projectteam MO[NU]MENTUM

Dirigent Jori Klomp studeerde Zang en Saxofoon aan het Conservatorium van Maastricht en behaalde zijn master Koordirectie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Sinds 2018 is hij koordirigent en kapelmeester aan het Theater Aachen. Tevens is hij daar muzikaal leider van verschillende producties. Als artistiek leider van de Kooracademie Maastricht is hij verbonden aan Opera Zuid als koordirigent en assistent-dirigent. Bovendien is hij regelmatig gastdirigent bij De Munt in Brussel.

Jori dirigeert het vocaal ensemble Vivavoce in Wageningen en sinds 2020 heeft hij de leiding over het Belgisch Nationaal Jeugdkoor BEvocal. Daarnaast zingt hij met regelmaat bij Studium Chorale o.l.v. Hans Leenders. En hij is sinds 2021 werkzaam aan het conservatorium Maastricht, waar hij Koorscholing en Koordirectie doceert aan de studenten van de opleiding Docent Muziek.


www.joriklomp.com

De jonge Keulse dirigent Johannes Honecker studeert aan de Hochschule für Musik und Tanz Köln en is freelance koordirigent. Hij studeerde eerder bij Peter Dijkstra en vervolgt nu zijn masterstudie bij Florian Helgath. Ook volgde hij masterclasses bij o.a. Frieder Bernius, Hans Leenders en Daniel Reuss.

Daarnaast deed hij ervaring op bij verschillende ensembles, waaronder Studium Chorale, MUSA, de Kooracademie van het WDR Radiokoor en de Akense Bachverein. Sinds 2017 is Johannes artistiek leider van het concertkoor Tonart in Bergisch Gladbach. Daarnaast heeft hij sinds 2018 de leiding over het Madrigalchor Aachen, waar hij betrokken is bij de opzet en ontwikkeling van de Internationale Chorbiennale Aachen. Dit seizoen assisteert Johannes de koordirigent van het Stadttheater Aachen. Bovendien is hij een veelgevraagd koorlid en werkte hij als zodanig met dirigenten als Marcus Creed, Robert Blank en Peter Neumann.

Zangcoach en tenor Bart Verhagen studeerde Zang en Docent Muziek aan de Conservatoria van Maastricht en Utrecht, waarna hij zich verder ontwikkelde tot freelance solist en koorzanger en succesvol zangdocent. Bart was als solist o.a. te horen in de Mariavespers van Monteverdi en de Johannes Passion van Bach.

Daarnaast is hij een veelgevraagd koorzanger in binnen- en buitenland, zo zingt hij regelmatig bij Studium Chorale. Nadat hij de opleiding aan het Lichtenberger Instituut voltooide, is hij sinds 2018 als docent verbonden aan dit instituut. Bovendien is Bart werkzaam op het Conservatorium van Maastricht, o.a. als coördinator instrumentspecifieke methodiek en docent Performance. Daarnaast geeft hij zangcoachings in het Theater Aachen en verzorgt hij regelmatig workshops voor koren, waaronder het Nederlands Studentenkamerkoor. Bart geeft de persoonlijke zangcoachings tijdens het project MO[NU]MENTUM.