Over

De KoorAcademie Maastricht is er voor iedereen die graag op hoog niveau in een koor wil zingen én zich verder wil ontwikkelen, zowel op individueel- als op koorniveau.

Vrienden en collega’s Jori Klomp en Bart Verhagen zijn de grondleggers van de academie. Het idee voor de KAM ontstond vanuit hun liefde voor de stem en de koormuziek.
De bevlogen musici houden van de magische en energieke klank die een koor kan voortbrengen en streven er daarom naar een koor vorm te geven dat werkt vanuit de koorKLANK.
Om dat te bereiken, biedt de academie -naast de reguliere repetities- individuele stemvorming, groepscoaching én wordt er aandacht besteed aan de kunsthistorische, maatschappelijke en muziektheoretische achtergrond van de gezongen muziek.

Wat maakt het zingen in een koor volgens Jori en Bart zo bijzonder en zo heerlijk?
Door te zingen in een koor maak je contact met jezelf, de mensen om je heen én de mensen in de zaal.
Er wordt gecommuniceerd via de klanken die je eigen lijf produceren.
Alle zintuigen en het hele lichaam zijn betrokken bij het maken van de (koor)klank en dat maakt het mindful, ontspannend én een workout voor lichaam en geest. Bovendien hoort bij het zingen van de muziek ook het begrijpen en doorgronden van de muziek.
Zingen in een koor betekent dus dat je je blijft ontwikkelen, verdiepen, verbreden, verwonderen, in verbinding met jezelf en anderen.
De kooracademie biedt die plek, om te blijven leren over muziek, stem, lichaam en klank.